Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tuńczyk w liściach sałaty"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Mrożone brokuły wrzuć na osolony wrzątek i krótko obgotuj. Osącz na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do ostudzenia.
Cebulę obierz, pokrój w pióra. Ogórek wyszoruj pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w półplasterki. Umyte pomidory pokrój na ćwiartki. Tuńczyka odlej, rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z cebulą, brokułami, ogórkiem, pomidorami i oliwkami. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Salaterki wyłóż opłukanymi i osuszonymi liśćmi sałaty. Do środka nałóż sałatkę. Przygotuj sos z kilku łyżek majonezu doprawionego sokiem z cytryny, solą, pieprzem i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Podawaj na stół do sałatki tuńczykowej.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 230 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety