Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tyrolskie knedle szpinakowe"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Bułkę pokroić w kostkę. Zalać lekko podgrzanym mlekiem. Odstawić na 30 minut. Szpinak włożyć do garnka. Zalać 75 ml wody. Przykryć i gotować 8 minut, czasem zamieszać. Nieco oregano odłożyć do dekoracji, resztę drobniutko posiekać.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać 2,5 dag masła. Zeszklić cebulę i czosnek. Dodać oregano. Wymieszać i wystudzić. Połowę sera pokroić w kostkę, resztę zetrzeć.
Szpinak odcedzić, dodać do niego cebulę z czosnkiem. Wrzucić kostki sera. Wbić jajka i wsypać mąkę. Dodać namoczone pieczywo. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dobrze wyrobić. Z masy uformować 8 kulek.
Knedle włożyć na posolony wrzątek. Gotować 10-12 minut. Ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową.
Orzechy grubo posiekać. Zrumienić je na 7,5 dag rozgrzanego masła. Posypać pieprzem. Knedle wymieszać z orzechowym masełkiem. Posypać startym serem. Gotowe danie udekorować odłożonym oregano.Źródło: Życie na gorąco