Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ucierane z truskawkami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrami, dodając po jednym jajku. Obie mąki wymieszaj, dodaj proszek do pieczenia. Do masy jajecznej wlej aromat waniliowy oraz, ucierając, syp porcjami mąki z proszkiem.
Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 27 cm. Na wierzchu ułóż umyte, odszypułkowane truskawki. Posyp słupkami migdałowymi. Piecz 50 min w 170°C. Kiedy ostygnie, posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Relaks