Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ucierany placek śliwkowy"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 75
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 98
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 75
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 98
Składniki
Margarynę utrzyj starannie z cukrem. Dalej ucierając, dodawaj po jednym jajku. Wsyp mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlej mleko. Całość zmiksuj. Przełóż do formy.
Śliwki opłucz, podziel na połówki, wydryluj. Porozkładaj na cieście miejscami po pestkach do góry. Posyp cynamonem. Piecz 50-55 min w temperaturze 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Przestudź, wyjmij z formy. Posyp cukrem pudrem, udekoruj orzechami.
Czas ok. 80 min; porcja – 270 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety