Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ukryty skarbiec z jabłkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem, dodaj przesiany cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Jabłka umyj, obierz ze skóry, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, podlej wodą, duś pod przykryciem 10 minut. Wymieszaj z cynamonem i cukrem.
Naczynie żaroodporne wyłóż papierem. 2/3 ciasta rozwałkuj, przełóż do naczynia formując wysoki brzeg. Jabłka wyłóż na dno. Resztę ciasta rozwałkuj, przykryj jabłka, zlep brzegi. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień