Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16483
Dodano: 31.05.2017
Odsłon: 4289
3-4 os. | 30 min | średnie | tanie |
Ścinamy zwężenie stożkowych wafli do lodów.
Z wafli tortowych za pomocą metalowej okrągłej foremki wycinamy podstawę do filiżanki, potem z pozostałej części wycinamy ucho do filiżanki.
Czekoladę z odrobiną mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Rozpuszczoną czekoladą przyklejamy górę filiżanki do podstawy i uchwyty do gotowej już filiżanki.
Pozostałą czekoladą smarujemy wnętrze wafli, filiżanki wstawiamy na kilka minut do zamrażalnika.
Potem wypełniamy je jogurtem kawowym i z powrotem wstawiamy do zamrożenia. Po godzinie w całości jadalna zimna kawka gotowa.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)