Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "W sałatce ziemniaczanej"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 73
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 73
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Składniki
Kurki i dymki oczyść. Dymki potnij na kawałki, a grzyby pozostaw w całości. Ziemniaki obierz, potnij w kostkę. Zalej bulionem i gotuj około 10 minut. Odcedź, dobrze osącz. Boczek drobno pokrój.
Na patelni rozgrzej olej. Wysmaż na nim na chrupko boczek. Dodaj kurki. Smaż dalej przez 2 minuty. Następnie dołóż dymki oraz ziemniaki. Smaż razem jeszcze chwilę. Przypraw solą i pieprzem. Przełóż do salaterki. Wymieszaj z rukolą. Sałatkę posyp parmezanem.Źródło: Naj