Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto:Wymieszać i dać na wysmarowaną blachę i upiec.
Masa: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem następnie dodawać po łyżce ostudzonego grysiku i ucierać, a następnie dodać śmietanę.
Masę wyłożyć na placek i polać polewą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

wini77 15 styczniaZgłoś do usunięcia
Żadnej kolejności, temperatury, czasu pieczenia, rodzaju polewy (zdjęcie). Do niczego ten pseudo przepis0 Kto głosował? | Odpowiedz

Macia1 18 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Jaką używasz polewę?1 Kto głosował? | Odpowiedz

Gabi16 29 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Margarynę ucieram z cukrem i jajkiem, dodaje mąkę z proszkiem i mleko na przemian dalej ucierając.Dodać kakao dalej ucierać, wylać na wysmarowaną blachę i upiec.Piec w tem. 180-200 stopni. Ja sprawdzam patyczkiem czy jest upieczone.0 Kto głosował? | Odpowiedz

june6 27 maja 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo apetycznie wyglada, chciałabym upiec to ciasto ale nie bardzo wiem jak....co to znaczy "wymieszać " mam utrzeć z margaryną i żółtkiem czy jak? bardzo proszę o odpowiedź. i jeszcze w jakiej temperaturze i ile pieczemy to ciasto. z góry dziękuję0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nataszka25 05 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Wyśmienicie wygląda:)Koniecznie muszę wypróbować ten przepis:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Katarinka 12 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Idealnym rozwiązaniem byloby dodac wisnie w żelu lub konfiture wisniowa miedzy krem a ciasto- ja tak robie i całośc wtedy super sie komponuje :) Pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Gabi16 26 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Kasza manna inaczej grysik0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ania704 26 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Co to jest ten grysik ?Nigdy sie z tym nie spotkałam0 Kto głosował? | Odpowiedz