Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wafel orzechowy z bajerem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
50 min • Porcja 315 kcal • Koszt porcji ok. 1,40 zł • Przepis na 20 porcji
Białka ubijam, stopniowo dodając cukier. Mieszam z orzechami, miodem, bułką i mąką. Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem. Piekę ok. 30 minut w 170°C.
Żółtka ubijam z cukrem na parze. Dodaję rozpuszczoną czekoladę. Studzę, ciągle mieszając. Masło ucieram z ubitymi żółtkami, na końcu dodając spirytus.
Andrut docinam na wielkość placka i smaruję masą, przykrywam go plackiem. Na placek wykładam masę, wciskam w nią biszkopty, wykładam resztę masy i przykrywam andrutem. Mocno dociskam.
<strong>Teresa Bieniasz z Maćkówki</strong>Źródło: Kobieta i życie