Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z masą kokosową są prostym i równie smacznym deserem co jej popularniejsi krewni. Jest to deser pachnący kokosem, w którym znajdziemy również same wiórki kokosowe. Doskonale sprawdzi się podczas karnawału. Wafelki z masą kokosową zachwycają swoim aromatem. U mnie w domu zniknęły w mgnieniu oka. Myślę, że u was będzie podobnie.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Masło, mleko kokosowe i cukier rozpuszczamy. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy 100 g wiórków kokosowych. Mieszamy. Do masy dodajemy mleko w proszku. Mieszamy. Cztery wafle przekładamy masą. Postępujemy tak do momentu skończenia się masy i wafli. Gotowe wafelki chłodzimy w lodówce przez 12 godzin. Białą czekoladę w temperaturze pokojowej rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wafle dzielimy na pół, tworząc trójkąty. Wierzch każdego z wafli smarujemy rozpuszczoną czekolada. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Ponownie chłodzimy przez dwie godziny.
Zapraszam na mojego bloga !