Do góry

Desery Przepis na:

Wafle czekoladowe

Wafle czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 639

Dodano:

Odsłon: 14505

Peerelowski przepis.....

Składniki

  • Wafle suche - 1 paczka
  • Margaryna lub masło - 1 szt.
  • Cukier - 1,5 szklanki
  • Mleko zwykłe - pół szklanki
  • Mleko pełne w proszku - 1/3 torebki
  • Kakao - 3 łyżki
  • Aromat do ciasta - 1 łyżeczka ( według uznania ale pasuje rumowy )
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wafle czekoladowe

Przygotowanie

  1. Margarynę lub masło rozpuścić, dodać mleko zwykłe, cukier oraz kakao. Zagotować do połączenia składników - mieszając aby się nie przypaliło. Wystudzić. Następnie wlać do miski i zmiksować dodając mleko w proszku i dowolny aromat. np. rumowy. Gotową masą przekładać wafle. Wafle należy kroić na drugi dzień.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń