Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser mleczny z truskawkami
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 680
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 736
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 680
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 736
Składniki
Z wanilii wydrążamy ziarenka. Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy. Dodajemy pokruszony słodzik, wanilię i aromat. Podgrzewamy, aż mleko się zagotuje. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłego mleka, wlewamy do garnka i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Herbatę zaparzamy w szklance gorącej wody. Dodajemy pokruszony słodzik. Truskawki kroimy w kawałki, wrzucamy do blendera, i razem z herbatą miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, podgrzewamy chwilę w mikrofali, i wlewamy do musu - mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do naczyń wlewamy warstwę mleczną - można ułożyć pod kątem w lodówce. Gdy masa stężeje, wlewamy mus truskawkowy. Podajemy z prażonymi płatkami owsianymi.