Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser mleczny z truskawkami
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12939
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4973
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12939
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4973
Składniki
Z wanilii wydrążamy ziarenka. Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy. Dodajemy pokruszony słodzik, wanilię i aromat. Podgrzewamy, aż mleko się zagotuje. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłego mleka, wlewamy do garnka i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Herbatę zaparzamy w szklance gorącej wody. Dodajemy pokruszony słodzik. Truskawki kroimy w kawałki, wrzucamy do blendera, i razem z herbatą miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, podgrzewamy chwilę w mikrofali, i wlewamy do musu - mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do naczyń wlewamy warstwę mleczną - można ułożyć pod kątem w lodówce. Gdy masa stężeje, wlewamy mus truskawkowy. Podajemy z prażonymi płatkami owsianymi.