Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Waniliowe babeczki z zającami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 770
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Czekoladę połam. Masło rozpuść w garnku, wystudź. Dodaj cukry, wymieszaj. Miksując,kolejno wbijaj jajka. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta, zmiksuj, dodaj czekoladę. Formę na muffinki wyłóż papilotkami, wlej ciasto. Piecz 25 minut w temp. 180°C.
Marcepan i cukier puder zagnieć. Z 15 dag masy uformuj zajączki i udekoruj je. Do reszty masy dodaj barwnik, przeciśnij ją przez praskę do czosnku, ułóż na babeczkach. Ustaw na nich zajączki, posyp cukrem pudrem, udekoruj kwiatkami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień