Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są rewelacyjne, bardzo kruche rozpływają się w ustach.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7674
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2844
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7674
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2844
Składniki
W misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka, starte na tarce o dużych otworach zimne masło, olej, aromat i spirytus
Zagnieść elastyczne miękkie ciasto, wybić wałkiem.
Ciasto przełożyć do maszynki, wyciskać ciasteczka na nie posmarowaną tłuszczem blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 12-15 minut w temp 180 stopni.
Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ozdobić zimne ciasteczka, posypać kolorową posypką.