Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z patelni a nie z piekarnika. Kruche, smaczne. U mnie znikają dość szybko.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Na stolnicę wsypać mąkę z proszkiem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę margarynę i wszystko dokładnie zagnieść. Do rzucamy żurawinę i dalej zagniatamy. W miseczce roztrzepujemy 2 całe jajka z olejkiem waniliowym. Wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok . 1 cm. Wycinamy ciasteczka dowolnego kształtu.
Patelnię delikatnie natłuszczamy i smażymy ciastka po ok.5min z każdej strony.
I zajadamy ze smakiem :) Smacznego!