Do góry

Desery Przepis na:

Waniliowe ciastka z patelni z chrupiącymi migdałami

Waniliowe ciastka z patelni z chrupiącymi migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1026

Dodano:

Odsłon: 33329

Waniliowe ciasteczka z chrupiącymi migdałami , smażone na patelni!

Składniki

  • mąka, 2 szklanki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • cukier, 0,5 szklanki
  • jajko, 2 szt
  • płatki migdałów, 50g
  • margaryna, 125 g
  • olejek waniliowy, 1 łyżeczka
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Waniliowe ciastka z patelni z chrupiącymi migdałami

Przygotowanie

  1. Na stolnicę / blat wysypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i dokładanie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w drobne kosteczki margarynę i wszystko razem dokładnie siekamy. Dorzucamy płatki migdałów i mieszamy , uważając by nie bardzo zgnieść płatki. Jajka roztrzepujemy osobno z olejkiem waniliowym i dodajemy do ciasta. Wyrabiamy. Rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 1cm. Wycinamy ciasteczka ( można szklanką ... foremkami ) Patelnię delikatnie natłuszczamy ( ja używałam pędzelka ) i smażymy ciastka po ok. 5 minut z każdej strony. Uważamy by się nie przypiekły! Zajadamy polane miodem lub posypane cukrem pudrem! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aisza80 17 marca 2013 Wypróbowałam przepis, są świetne te ciasteczka, synek zajadał aż mu się uszy trzęsły . Dzięki 5 .
Nie miałam migdałów więc dałam orzechy mielone, wyszły super.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ombu_sa 14 stycznia 2013 Całkiem ciekawy przepis - muszę spróbować.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń