Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z dodatkiem śmietany 30% i oleju jest delikatny i puszysty.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5779
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 447
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5779
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 447
Składniki
Ciasto Mąkę wymieszać z kakao, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, przesiać. Posiekać z masłem, zagnieść ciasto, szczelnie zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.
Masa serowa Do miski wbić całe jajka, wsypać cukier, zmiksować. Dodać ser z wiaderka, serek mascarpone, olej, budyń i powtórnie zmiksować. Z laski wanilii wydrążyć ziarenka, dodać do sera razem ze skórką pomarańczową. Schłodzoną śmietanę ubić, połączyć z masą serową, delikatnie wymieszać.
1/3 masy serowej wylać na podpieczone ciasto, ułożyć pokrojone ananasy, zalać pozostałym serem. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 1 godziny. Upieczony sernik pozostawić w piekarniku do ostudzenia.