Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywa na ciepło"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 736
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 736
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 64
Składniki
Odetnij suche końce ze szparagów. Oczyść je starannie pod bieżącą wodą, poprzekrawaj na połówki. Włóż szparagi do garnka z osolonym wrzątkiem i gotuj około 5 min. Odcedź na sicie.
Umytą cukinię (ze skórką) pokrój w grubsze paski. Pomidorki opłucz i osusz papierowym rę- cznikiem kuchennym. Część pozostaw w całości, resztę poprzekrawaj na połówki. Marynowane grzybki wylej na sito, aby je odcedzić z zalewy.
Rozgrzej patelnię bez tłuszczu, upraż na niej orzechy. Przestudź je i posiekaj. Następnie na tę samą patelnię wlej oliwę. Przesmaż na niej cukinię i pomidorki. Warzywa dopraw octem balsamicznym, solą i mielonym pieprzem.
W miseczce wymieszaj olej orzechowy, łyżeczkę soku z cytryny i łyżkę miodu. Rozłóż na talerze szparagi, dodaj podsmażoną cukinię z pomidorkami i grzybki. Całość posyp uprażonymi orzechami i zalej sosem miodowym. Udekoruj kawałkami sera.
Czas ok. 40 min; porcja – 180 kcal, cena 6,10 zł.
Do sałatki możesz dodać marynowane kurki, gąski, opieńki lub podgrzybki.Źródło: Świat kobiety