Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywa na ciepło"
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 313
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 775
Polecam.
Odsłon: 536
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 452
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 313
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 43
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 775
Składniki
Odetnij suche końce ze szparagów. Oczyść je starannie pod bieżącą wodą, poprzekrawaj na połówki. Włóż szparagi do garnka z osolonym wrzątkiem i gotuj około 5 min. Odcedź na sicie.
Umytą cukinię (ze skórką) pokrój w grubsze paski. Pomidorki opłucz i osusz papierowym rę- cznikiem kuchennym. Część pozostaw w całości, resztę poprzekrawaj na połówki. Marynowane grzybki wylej na sito, aby je odcedzić z zalewy.
Rozgrzej patelnię bez tłuszczu, upraż na niej orzechy. Przestudź je i posiekaj. Następnie na tę samą patelnię wlej oliwę. Przesmaż na niej cukinię i pomidorki. Warzywa dopraw octem balsamicznym, solą i mielonym pieprzem.
W miseczce wymieszaj olej orzechowy, łyżeczkę soku z cytryny i łyżkę miodu. Rozłóż na talerze szparagi, dodaj podsmażoną cukinię z pomidorkami i grzybki. Całość posyp uprażonymi orzechami i zalej sosem miodowym. Udekoruj kawałkami sera.
Czas ok. 40 min; porcja – 180 kcal, cena 6,10 zł.
Do sałatki możesz dodać marynowane kurki, gąski, opieńki lub podgrzybki.Źródło: Świat kobiety