Do góry

Desery Przepis na:

Warzywa prosto z pieca

Warzywa prosto z pieca

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11268

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Warzywa prosto z pieca"

Składniki

  • 1 kg młodych
  • małych ziemniaków
  • 3 cukinie
  • 2 papryki
  • 1 brokuł
  • 5 czerwonych cebul
  • 7 dag płynnego miodu
  • 100 ml octu balsamicznego
  • oliwa
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Warzywa prosto z pieca

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć. Brokuły podzielić na różyczki, cukinie pokroić w plastry, a cebulę, paprykę i ziemniaki w kostkę, wymieszać.

  2. Warzywa doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą (ok. 4 łyżki), przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C na ok. 20 minut.

  3. Przed podaniem polać sosem z miodu, octu, 4 łyżek oliwy i musztardy francuskiej.

  4. Cukinię możesz zastąpić bakłażanem, a całość posypać pokruszonym serem feta lub posiekanymi ziołami.

  5. ok. 75 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń