Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywa prosto z pieca"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8706
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8706
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Warzywa umyć. Brokuły podzielić na różyczki, cukinie pokroić w plastry, a cebulę, paprykę i ziemniaki w kostkę, wymieszać.
Warzywa doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą (ok. 4 łyżki), przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C na ok. 20 minut.
Przed podaniem polać sosem z miodu, octu, 4 łyżek oliwy i musztardy francuskiej.
Cukinię możesz zastąpić bakłażanem, a całość posypać pokruszonym serem feta lub posiekanymi ziołami.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium