Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywa prosto z pieca"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 96
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 157
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 330
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 47
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 60
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 96
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 157
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 330
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 47
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 60
Składniki
Warzywa umyć. Brokuły podzielić na różyczki, cukinie pokroić w plastry, a cebulę, paprykę i ziemniaki w kostkę, wymieszać.
Warzywa doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą (ok. 4 łyżki), przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C na ok. 20 minut.
Przed podaniem polać sosem z miodu, octu, 4 łyżek oliwy i musztardy francuskiej.
Cukinię możesz zastąpić bakłażanem, a całość posypać pokruszonym serem feta lub posiekanymi ziołami.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium