Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warzywa w zalewie pomarańczowej"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 573
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 738
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 230
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 573
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 738
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 230
Składniki
Umyj pory i pokrój je na dość duże kawałki. Obierz marchewki i pokrój je w ukośne grube plastry.
Włóż warzywa do garnka, zalej sokiem pomarańczowym. Gotuj, aż marchewki i por zmiękną (powinny być al dente). Wyjmij warzywa, a sok dalej gotuj, aż zgęstnieje.
Przełóż warzywa do salaterek, posyp świeżymi ziołami, polej syropem pomarańczowym.Źródło: Olivia