Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna pianka z buraczków"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Buraki ugotuj, przestudź, pokrój na małe kawałki i włóż do robota kuchennego.
Dolej śmietankę, wbij jajka i całość dokładnie zmiksuj. Dodaj sok wyciśnięty z dwóch cytryn, sól, pieprz i cukier.
Filiżanki wysmaruj masłem. Wlej przygotowaną masę buraczaną do jednej trzeciej ich wysokości.
Wstaw naczynia do blachy, wypełnionej wodą, po czym umieść ją w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Piecz piankę około pół godziny. Podawaj owiniętą ozdobnie szczypiorkiem.Źródło: Kurier TV