Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna pianka z buraczków"
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1687
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1687
Składniki
Buraki ugotuj, przestudź, pokrój na małe kawałki i włóż do robota kuchennego.
Dolej śmietankę, wbij jajka i całość dokładnie zmiksuj. Dodaj sok wyciśnięty z dwóch cytryn, sól, pieprz i cukier.
Filiżanki wysmaruj masłem. Wlej przygotowaną masę buraczaną do jednej trzeciej ich wysokości.
Wstaw naczynia do blachy, wypełnionej wodą, po czym umieść ją w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Piecz piankę około pół godziny. Podawaj owiniętą ozdobnie szczypiorkiem.Źródło: Kurier TV