Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywna zapiekanka z bakłażanem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, paprykę pokrój w kostkę. Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż i wydrąż.
Cebulę, czosnek i paprykę smaż chwilę na 2 łyżkach oliwy. Dodaj pomidory, dopraw i duś kilka minut. Dodaj posiekaną natkę. Bakłażany podsmaż na oliwie z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posól i napełnij farszem. Wlej bulion i piecz w 20-25 min w 180°C.Źródło: Takie jest życie