Smaczny pomysł na "Warzywny przekładaniec"
Warzywny przekładaniec
Składniki
- ziemniaki
- bakłażan
- cukinia
- pomidory
- rozmaryn
Składniki
- ziemniaki
- bakłażan
- cukinia
- pomidory
- rozmaryn

Etapy przygotowania
Znakomita zapiekanka na kolację. Zrobimy ją szybko, gdy z obiadu zostało kilka ugotowanych ziemniaków. Umytego bakłażana tniemy w grube plastry, solimy, odstawiamy na chwilę, aż puści sok.
Podobnie kroimy umytą cukinię, 2-3 pomidory (warto je wcześniej sparzyć i obrać ze skórki) oraz 20 dag żółtego sera. W natłuszczonej oliwą formie do zapiekania układamy rzędami plastry cukinii, bakłażana, pomidorów, sera i ziemniaków.
Zmiażdżone 2 ząbki czosnku ucieramy ze szczyptą soli i 4 łyżkami oliwy, dodajemy pieprz i rozmaryn. Polewamy warzywa. Zapiekamy ok. 15 minut w 200°C.Źródło: Kobieta i życie
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Ciasta
- Torty
- Kremy
Odsłon: 153
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 120
Ostatnio komentowane przepisy
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Ciasta
- Torty
- Kremy
Odsłon: 153
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 120


Składniki
- ziemniaki
- bakłażan
- cukinia
- pomidory
- rozmaryn
Znakomita zapiekanka na kolację. Zrobimy ją szybko, gdy z obiadu zostało kilka ugotowanych ziemniaków. Umytego bakłażana tniemy w grube plastry, solimy, odstawiamy na chwilę, aż puści sok.
Podobnie kroimy umytą cukinię, 2-3 pomidory (warto je wcześniej sparzyć i obrać ze skórki) oraz 20 dag żółtego sera. W natłuszczonej oliwą formie do zapiekania układamy rzędami plastry cukinii, bakłażana, pomidorów, sera i ziemniaków.
Zmiażdżone 2 ząbki czosnku ucieramy ze szczyptą soli i 4 łyżkami oliwy, dodajemy pieprz i rozmaryn. Polewamy warzywa. Zapiekamy ok. 15 minut w 200°C.Źródło: Kobieta i życie