Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Miseczka, łyżka, tarka, patelnia, deska
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19298
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1045
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 753
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19298
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1045
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 753
Składniki
Do mięsa mielonego z indyka dodać startą na drobnych oczkach tarki cebulę oraz startego ziemniaka. Dodać odciśnietą kajzerkę, pieprz młotkowany z kolendrą, przyprawę do ziemniaków, jajko, sól do smaku. Wyrobić dokładnie masę. Jeśli jest zbyt luźna dodać bułki tartej. Wyrobić. Formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej wymieszanej z płatkami owsianymi. Smażyć na patelni, na oleju rzepakowym na złoty kolor. Podawać ciepłe do obiadu, albo wystudzone na kanapkę. Koniecznie w towarzystwie warzyw. Smacznego.