Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wegańską czekoladę - proste i smaczne rozwiązanie dla wegan i miłośników czekolady. Bez dodatku mleka i jaj - tylko naturalne składniki. Spróbuj swojej własnej, domowej czekolady w kilku prostych krokach.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 134
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 666
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 134
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 666
Składniki
1. W rondelku podgrzej cukier trzcinowy i olej kokosowy na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. 2. Dodaj kakao i mleko roślinne do rondelka, ciągle mieszając, aż czekolada będzie gładka. 3. Dodaj ekstrakt z wanilii i dokładnie wymieszaj. 4. Przelej mieszankę czekoladową do formy do czekoladek lub do foremek na lód wyłożonych folią spożywczą. 5. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aż czekolada zastygnie.