Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie kremowa tarta bez pieczenia
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Przygotowanie: 20 min Czas oczekiwania: 4h Ilość składników podana na tartę 28cm Wykonanie w filmie poniżej :) ️Spód: rozgnieć 16 ciastek oreo (1 opakowanie) z 4 ciastkami pełnoziarnistymi, dodaj 2 płaskie łyżki masła orzechowego, 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego. Uformuj spód tarty na blaszce i włóż do lodówki. ️Karmel: rozpuść 100g brązowego cukru. Dodaj 100g rozpuszczonej twardej części mleka kokosowego, wymieszaj. Potem dolej jeszcze 25g twardej części mleka kokosowego, dosyp szczyptę soli. Wylej na spód tarty i włóż do lodówki. ️Czekolada: rozpuść 200g twardej części mleka kokosowego (jeśli jest bardzo twarda, bo zależy to od róźnych marek, wtedy 30g mleka kokosowego zastąp 30 ml wody), dodaj 200 g gorzkiej czekolady. Gdy czekolada się rozpuści, wylej masę na tartę. Włóż do lodówki na minimum 3 godz. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl