Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorące, słodkie maliny pod chrupiącą kruszonką z migdałów
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Składniki podane na porcję dla 1-2 osób Można piec w dowolnym naczyniu żaroodpornym Wykonanie na filmie poniżej :) Kruszonka: Zmieszaj 6 łyżek mąki (np. pszennej lub orkiszowej), 4 łyżki mąki migdałowej, 2-3 łyżki cukru, szczyptę soli i cynamonu. Dodaj 6 łyżej oleju kokosowego i dokładnie wymieszaj. Owoce: Zmieszaj 150g owoców leśnych (najlepiej mrożonych) z 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąi kukurydzianej Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 min, potem zmniejsz ogrzewanie do 160 stopni i piecz przez kolejne 15 min. Taki deser jest bardzo sycący, słodki i lekko kwaśny, idealny na zimowy wieczór. Najlepiej smajuke podany na ciepło z gałką lodów waniliowych. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl