Do góry

Desery Przepis na:

Wegańskie maliny pod kruszonką

Wegańskie maliny pod kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 95

Dodano:

Odsłon: 410

Gorące, słodkie maliny pod chrupiącą kruszonką z migdałów

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki podane na porcję dla 1-2 osób
    Można piec w dowolnym naczyniu żaroodpornym
    Wykonanie na filmie poniżej :)

    Kruszonka: Zmieszaj 6 łyżek mąki (np. pszennej lub orkiszowej), 4 łyżki mąki migdałowej, 2-3 łyżki cukru, szczyptę soli i cynamonu. Dodaj 6 łyżej oleju kokosowego i dokładnie wymieszaj.

    Owoce: Zmieszaj 150g owoców leśnych (najlepiej mrożonych) z 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąi kukurydzianej

    Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 min, potem zmniejsz ogrzewanie do 160 stopni i piecz przez kolejne 15 min.

    Taki deser jest bardzo sycący, słodki i lekko kwaśny, idealny na zimowy wieczór. Najlepiej smajuke podany na ciepło z gałką lodów waniliowych.

    Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 grudnia 2017 Ola, super chruper, ale nie chcę przesłodzić ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń