Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorące, słodkie maliny pod chrupiącą kruszonką z migdałów
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9201
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9201
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 86
Składniki
Składniki podane na porcję dla 1-2 osób Można piec w dowolnym naczyniu żaroodpornym Wykonanie na filmie poniżej :) Kruszonka: Zmieszaj 6 łyżek mąki (np. pszennej lub orkiszowej), 4 łyżki mąki migdałowej, 2-3 łyżki cukru, szczyptę soli i cynamonu. Dodaj 6 łyżej oleju kokosowego i dokładnie wymieszaj. Owoce: Zmieszaj 150g owoców leśnych (najlepiej mrożonych) z 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąi kukurydzianej Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 min, potem zmniejsz ogrzewanie do 160 stopni i piecz przez kolejne 15 min. Taki deser jest bardzo sycący, słodki i lekko kwaśny, idealny na zimowy wieczór. Najlepiej smajuke podany na ciepło z gałką lodów waniliowych. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl