Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorące, słodkie maliny pod chrupiącą kruszonką z migdałów
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7964
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1301
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7964
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1301
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
Składniki
Składniki podane na porcję dla 1-2 osób Można piec w dowolnym naczyniu żaroodpornym Wykonanie na filmie poniżej :) Kruszonka: Zmieszaj 6 łyżek mąki (np. pszennej lub orkiszowej), 4 łyżki mąki migdałowej, 2-3 łyżki cukru, szczyptę soli i cynamonu. Dodaj 6 łyżej oleju kokosowego i dokładnie wymieszaj. Owoce: Zmieszaj 150g owoców leśnych (najlepiej mrożonych) z 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąi kukurydzianej Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 min, potem zmniejsz ogrzewanie do 160 stopni i piecz przez kolejne 15 min. Taki deser jest bardzo sycący, słodki i lekko kwaśny, idealny na zimowy wieczór. Najlepiej smajuke podany na ciepło z gałką lodów waniliowych. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl