Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorące, słodkie maliny pod chrupiącą kruszonką z migdałów
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Składniki podane na porcję dla 1-2 osób Można piec w dowolnym naczyniu żaroodpornym Wykonanie na filmie poniżej :) Kruszonka: Zmieszaj 6 łyżek mąki (np. pszennej lub orkiszowej), 4 łyżki mąki migdałowej, 2-3 łyżki cukru, szczyptę soli i cynamonu. Dodaj 6 łyżej oleju kokosowego i dokładnie wymieszaj. Owoce: Zmieszaj 150g owoców leśnych (najlepiej mrożonych) z 1 łyżką cukru i 2 łyżkami mąi kukurydzianej Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 min, potem zmniejsz ogrzewanie do 160 stopni i piecz przez kolejne 15 min. Taki deser jest bardzo sycący, słodki i lekko kwaśny, idealny na zimowy wieczór. Najlepiej smajuke podany na ciepło z gałką lodów waniliowych. Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl