Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wegetariański burger z oscypkiem"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 211
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6312
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 211
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6312
Składniki
Umyj, osusz 1 gałązkę rozmarynu i posiekaj. Obierz cebule i pokrój w piórka. Umyj szałwię i oderwij parę listków.
Obierz czosnek i pokrój w plastry.
Oscypki przekrój wzdłuż i upiecz w piekarniku z funkcją grilla lub na patelni grillowej.
W misce wymieszaj zioła, czosnek, cebule i oliwę. Włóż zgrillowane oscypki i marynuj pod przykryciem około 2 godziny.
Paprykę pokrój na kawałki i wrzuć do rozgrzanego rondla z oliwą. Podsmaż około 10-15 minut. Odsącz oscypki, a marynatę dodaj do papryk pod koniec smażenia i chwilę całość duś.
W tym czasie przekrój bułki i podgrzej w piekarniku. Następnie na każdej połowie rozsmaruj pesto bazyliowe.
Na spodach bułek poukładaj smażoną paprykę, a na niej po dwa kawałki oscypka. 8. Następnie nakładaj łyżką odsączone warzywa z rondelka, dodaj listki rukoli, przykryj drugą połową bułki i gotowe!
Czas: ok. 35 minut (bez marynowania) Poziom: średni, porcje: 4, ilość kalorii: 640 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień