Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękne, dekoracyjne wianki z precelków. Nie wymagają pieczenia, są bardzo efektowne, możecie użyć ich jako ozdoby adwentowej, dać w prezencie, a co najważniejsze- dekoracja daje się zjeść i jest bardzo smaczna.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 3003
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 194
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 3003
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 194
Składniki
Pięć precelków układamy w kształcie koła na papierze do pieczenia.
Czekoladę lub kuwerturę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy łyżeczką w miejscu łączenia się precelków. Kładziemy drugi wianek i powtarzamy czynność, tak aby czekolada połączyła oba wianuszki. Posypujemy nasionkami chia lub makiem, ozdabiamy dowolnie kolorowymi cukierkami. Gotowe :-) Zostawiamy do zastygniecia. Naturalnie mozna zrobic tez wieksze lub mniejsze wianki.
Zrobiłam bardzo dużo różnych wianuszków. Niektóre polałam ciemną czekoladą, posypałam wiórkami kokosowymi, ozdobiłam żurawiną, skorka pomarańczową i ozdobną kokardką.