Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PUSZYSTA BABKA,IDEALNA NA STÓŁ WIELKANOCNY
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
ZACZYN: - MLEKO PODGRZEWAMY RAZEM Z MASŁEM -ODSTAWIAMY. -KRUSZYMY DROŻDŻE,WSYPUJEMY CUKRY I MĄKĘ -WYRABIAMY ( JA MIKSOWAŁAM ) - CIASTO OD RAZU PRZELEWAMY DO FORMY NA BABKĘ (CIASTO MA BYĆ DOSYĆ LEJĄCE) -JA UŻYŁAM FORMY SILIKONOWEJ
KRUSZONKA: - WSZYSTKIE SKŁADNIKI DŁOŃMI UCIERAMY RAZEM -DODAJEMY CYNAMON O ODSTAWIAMY
BABKĘ W FORMIE SMARUJEMY MLEKIEM POSYPUJEMY OBFICIE KRUSZONKĄ PIEC ROZGRZEWAMY DO 160 C ( TERMOOBIEG) I PIECZEMY OK 40 MIN.