Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka, łatwa i smaczna. przepis z zeszytu mamy.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1714
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15082
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2756
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8881
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1714
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15082
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2756
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8881
Składniki
zmieszać jajka, cukier, rozpuszczone masło. dodać mleko, mąkę, i część zapachu. miksować do uzyskania jednolitej masy.
wlać połowę uzyskanej masy w foremkę, "umaśloną" i wysypaną mąką lub bułką tartą.
do drugiej połowy ciasta wsypać kakao, dodać resztę zapachu i jeszcze raz wymieszać.
wlać resztę masy do foremki. zamieszać masy ze sobą, raz wystarczy. najlepiej wymytym i osuszonym dużym nożem.
piec przez ok godzinę w 180 stopniach. tutaj zależy to od piekarnika, ja mam gazowy. najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto nie przywiera. polać można dowolnym lukrem, czekoladą lub posypać cukrem pudrem.