Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Składniki na ciasto, czyli 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru pudru, 3 żółtka, zagnieść. Powstałe ciasto owinąć folią i chłodzić w lodówce ok. 1 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Foremką w kształcie baranka wycinać ciasteczka. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 200 g tłustego twarogu przełożyć do miseczki. Dodać 6 łyżek wiórków kokosowych, 4 łyżeczki cukru waniliowego i 3 łyżki mleka. Wszystko ugnieść widelcem. Masę twarogową nakładać na ciasteczka. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec o. 15 min. Po upieczeniu ciasteczek, rozpuścić 2 kostki czekolady, patyczek maczać w czekoladzie i zrobić barankom oczka.