Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na deser na bazie jogurtu skyr. Zdrowa i smaczna przekąska do wielkanocnej kawy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę
W oddzielnej misce miksujemy skyr z żółtkami, erytrytolem i budyniem.
Do masy jogurtowej dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Cztery kokilki smarujemy olejem. Równomiernie nakładamy masę jogurtową. Wierzch posypujemy owocami jagodowymi.
Deser pieczemy przez 25-30 minut w 170 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika. Smacznego!