Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na deser na bazie jogurtu skyr. Zdrowa i smaczna przekąska do wielkanocnej kawy.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13503
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 620
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2842
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 783
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13503
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 620
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2842
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 783
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę
W oddzielnej misce miksujemy skyr z żółtkami, erytrytolem i budyniem.
Do masy jogurtowej dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Cztery kokilki smarujemy olejem. Równomiernie nakładamy masę jogurtową. Wierzch posypujemy owocami jagodowymi.
Deser pieczemy przez 25-30 minut w 170 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika. Smacznego!