Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wielkanocny pasztet w kolorowym pieprzu"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Wszystkie mięsa ugotuj z przyprawami. Wątróbkę podsmaż. Wszystko zmiel 3 razy. Dodaj żółtka, przyprawy. Kajzerki namocz w sosie z gotowania mięsa. Odciśnij, zmiel, dodaj do mięsa wraz z resztą wywaru i ubitymi białkami.
Blachę natłuść, obsyp tartą bułką. Włóż mięso, na nim ułóż paski słoniny. Piecz ok. godz. w 180°C, po czym zdejmij słoninę, posyp pieprzem, dociśnij i piecz jeszcze ok. 15 min.
<strong>Wielkanocny pasztet w kolorowym pieprzu - wersja II</strong>
60 dag wieprzowiny, 60 dag podgardla wieprzowego. Do gotowania mięsa: 3 listki laur., pieprz, ziele ang., 60 dag wątróbek, 3 kajzerki, 3 jajka, 20 dag słoniny, 10 dag tartej bułki, sól, pieprz, gałka muszkat., kolendra, majeranek, miel. goździki, jałowiec, 2 torebki kolorowego pieprzu; tłuszcz do nasmarowania blachy.
Mięsa ugotuj z przyprawami. Wątróbkę podsmaż. Wszystko zmiel 3 razy z 1/2 słoniny. Dodaj żółtka, przyprawy. Kajzerki namocz w sosie z gotowania mięsa. Odciśnij, zmiel, dodaj do mięsa wraz z resztą wywaru i ubitymi białkami.
Blachę natłuść, obsyp bułką. Włóż mięso, na nim ułóż paski z reszty słoniny. Piecz ok. godz. w 180°C, zdejmij słoninę, posyp pieprzem, dociśnij i piecz jeszcze przez ok. 15 min.Źródło: Świat kobiety