Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec anyżowy"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 45
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 182
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 45
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 182
Składniki
Masło stop. Drożdże rozetrzyj z odrobiną mleka, cukru i mąki. Zaczyn odstaw na 15 minut. Pozostałą mąkę przesiej. Dodaj resztę mleka i cukru oraz anyż. Dołóż zaczyn, żółtka i ostudzone masło, dobrze wyrób. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Marcepan utrzyj z białkiem i pistacjami. Wiśnie osącz. Ciasto rozwałkuj na 2 placki. Jeden posmaruj masą pistacjową, a drugi posyp wiśniami. Zwiń. Spleć. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Uformuj wieniec. Posmaruj jajkiem. Piecz 45 minut w 175 st. Udekoruj.Źródło: Tina