Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec bakaliowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Zagotuj 200 ml wody z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj margarynę, gotuj dalej, aż się rozpuści. Wystudź. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do wody z margaryną. Dosyp mąkę z proszkiem oraz bakalie. Z białek ubij pianę i domieszaj do ciasta.
Ciasto przełóż do foremki z kominkiem posmarowanej tłuszczem. Piecz ok. godziny w 190°C. Oblej lukrem i udekoruj kandyzowanymi owocami.
<strong>Monika Kubacka ze Szczecina</strong>Źródło: Naj