Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec z mielonego mięsa"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ugotuj na twardo sześć jajek. Wystudź je w zimnej wodzie i obierz. Cebulę obierz, pokrój drobno i obsmaż na oleju. Mięso wymieszaj z jednym surowym jajkiem. Dodaj obsmażoną cebulę i majonez. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptami soli i czarnego pieprzu.
Wszystko to dobrze wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. Wysmaruj tłuszczem formę na babkę, wysyp bułką tartą i napełnij do połowy mięsem. W jednakowych odległościach rozłóż na nim gotowane jajka i lekko wciśnij je w masę mięsną.
Przykryj drugą częścią mięsa i wstaw do zapieczenia do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piecz przez ok. 60 minut.Źródło: TV14