Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wigilijny kulebiak"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Jedna porcja: 4 zł? : 70 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 340
Grzyby namocz, odstaw na kilka godzin. Następnie je ugotuj i odcedź.
Cebulę obierz, poszatkuj i zeszklij na tłuszczu. Dodaj oczyszczone i pokrojone pieczarki. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
Kapustę zalej wodą i wywarem z grzybów. Gotuj bez przykrycia do miękkości. Odcedź. Przełóż do rondla, dodaj pieczarki i posiekane grzyby. Przypraw solą, pieprzem i jałowcem. Smaż 10 minut na małym ogniu.
Mąkę przesiej, dodaj pozostałe . Zagnieć ciasto, zawiń w kulę i wstaw na godzinę do lodówki.
Z kawałka rozwałkowanego ciasta wykrój gwiazdki, resztą wylep dno i boki natłuszczonej, oprószonej mąką tortownicy o śr. 24 cm. Nałóż farsz i pokryj go resztą ciasta z gwiazdkami. Wierzch posyp kminkiem. Piecz kulebiak 50 minut w 180°C.Źródło: Super TV