Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Winny deser gruszkowy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 253
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 253
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Gruszki obierz, pozostawiając ogonki. Wino z wanilią, goździkami, korą cynamonu i cukrem doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i mieszając gotuj, aż cukier się rozpuści.
Do winnej zalewy włóż gruszki. Gotuj ok. 20 min, aż staną się lekko szkliste i nabiorą pięknej barwy.
Owoce wyjmuj łyżką cedzakową i ustawiaj pionowo na talerzykach.
Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Rozłóż dekoracyjnie wokół gruszek. Każdą porcję ozdób śmietanką i winnym syropem z gotowania.
czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 3,30 złŹródło: Świat kobiety