Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenna potrawka w śmietanie"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj. Ziemniaki oraz marchewki obierz, opłucz. Ziemniaki pokrój w plasterki, a marchewki – w słupki. Fasolkę oraz dymki oczyść.
Strączki fasolki potnij na kawałki, a cebulki dymek razem ze szczypiorkiem pokrój w plasterki. W garnku zagotuj 3 szkl. wody. Wkrusz kostki bulionowe. Do bulionu włóż kapustę, ziemniaki, marchewkę oraz fasolkę. Gotuj 10 minut.
W tym czasie papryki rozetnij, oczyść, pokrój w paseczki. Wrzuć je razem z dymkami do garnka. Gotuj razem kolejne 10 minut.
Masło utrzyj z mąką. Dodaj trochę wywaru z gotujących się warzyw oraz śmietanę. Dobrze wymieszaj. Wlej do potrawki. Ciągle mieszając, ponownie zagotuj.
Potrawkę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną posiekanego świeżego tymianku.Źródło: Tina