Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna sałatka"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 637
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 899
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 463
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 637
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 899
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 463
Składniki
Szparagi oczyść, usuń zdrewniałe końcówki (białe szparagi obierz). Wstaw do wysokiego garnka z osolonym wrzątkiem. Zielone szparagi wyjmij po 5-7 minutach, białe po 10-15 minutach. Odcedź, ostudź, przekrój na połówki.
W osobnym naczyniu z posoloną wodą ugotuj na twardo jajka (8-10 minut). Ostudź, obierz, pokrój na ćwiartki. Mieszane sałaty opłucz i osusz, porozrywaj listki na mniejsze kawałki. Łososia pokrój w cienkie plasterki.
Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z olejem i sokiem z cytryny. Sos dopraw solą, pieprzem i miodem. sałatki połącz w salaterce. Przed podaniem polej sosem. posiekanych orzechów włoskich.
Czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety