Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna sałatka"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Szparagi oczyść, usuń zdrewniałe końcówki (białe szparagi obierz). Wstaw do wysokiego garnka z osolonym wrzątkiem. Zielone szparagi wyjmij po 5-7 minutach, białe po 10-15 minutach. Odcedź, ostudź, przekrój na połówki.
W osobnym naczyniu z posoloną wodą ugotuj na twardo jajka (8-10 minut). Ostudź, obierz, pokrój na ćwiartki. Mieszane sałaty opłucz i osusz, porozrywaj listki na mniejsze kawałki. Łososia pokrój w cienkie plasterki.
Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z olejem i sokiem z cytryny. Sos dopraw solą, pieprzem i miodem. sałatki połącz w salaterce. Przed podaniem polej sosem. posiekanych orzechów włoskich.
Czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety