Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenne faszerowane ziemniaczki"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Ziemniaki (najlepiej podobnej wielkości) wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj w mundurkach do miękkości (15-20 minut).
Ugotowane ziemniaki odlej, lekko przestudź. Zetnij wierzchy, wydrąż ostrożnie część miąższu, pozostawiając łódeczki do napełnienia. Wydrążony miąższ przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa. Wymieszaj z masłem oraz śmietaną.
Szczypiorek, maje ranek i natkę opłucz, os usz. Kilka łodyżek szczypiorku odłóż, resztę ziół poszatkuj. Dodaj do masy ziemniaczanej, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do szprycy, wyciskaj do łódeczek ozdobne kleksy. Udekoruj szczypiorkiem.
Czas ok. 35 min; porcja – 130 kcal, cena 80 grŹródło: Świat kobiety