Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Kapustę sparz, podziel na pojedyńcze liście. Tost namocz. Por pokrój w plasterki, podsmaż je na maśle. Mięso połącz z odciśniętym tostem, porem i jajkiem. Przypraw solą, pieprzem i ziołami.
Farsz rozłóż na liściach. Brzegi liści unieś i zwiąż nitką, formując mieszki. Marchewki i pietruszki obierz, pokrój w słupki, ułóż w formie. Posyp przyprawami. Na tym postaw mieszki. Podlej bulionem. Piecz 45 minut w temp. 200°C.Źródło: Naj