Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoskie rösti z rzeżuchą"
Składniki
Obierz ziemniaki, umyj je i zetrzyj na tarce o dużych oczkach do misy. Dodaj parmezan, gałkę muszkatołową i rzeżuchę (odstaw trochę do dekoracji. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Rozgrzej na patelni trochę oleju i wlej część masy ziemniaczanej. Masę rozsmaruj na patelni i trochę dociśnij. Obsmaż placek z obydwu stron na złoty kolor. Potem przenieś na serwetkę, by odsączyć tłuszcz. Z reszty masy usmaż kolejne placki.
Seler naciowy i cykorię oczyść. Pokrój w cienkie paseczki, wsyp do misy, dopraw solą, pieprzem, pokrop olejem i wymieszaj.
Dodaj pietruszkę. Sałatkę podawaj z plackami udekorowanymi rzeżuchą.Źródło: Tele Tydzień