Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wstążki makaronowe z masą makową"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
Mak wysyp na sitko i starannie opłucz. Dwa razy przelej wrzącą wodą i dobrze odsącz. Następnie trzykrotnie zmiel mak w maszynce do mielenia mięsa. Utrzyj z miodem i laską wanilii. Wymieszaj z orzechami i migdałami. Dodaj rodzynki, żurawinę i skórkę pomarańczową.
Przygotowany makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do gotującej się wody możesz dodać odrobinę masła. Następnie odcedź i odstaw kluski w ciepłe miejsce.
Makaron możesz wymieszać z przygotowaną masą makową od razu lub ułożyć na maku. Wówczas potrawę włóż do formy żaroodpornej, przykryj piórkami masła i zapiecz w temp. 200°C.
Następnie udekoruj danie połówkami orzechów włoskich, rodzynkami i żurawiną.Źródło: Na żywo