Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wstążki makaronowe z masą makową"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 175
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 175
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 413
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 448
Składniki
Mak wysyp na sitko i starannie opłucz. Dwa razy przelej wrzącą wodą i dobrze odsącz. Następnie trzykrotnie zmiel mak w maszynce do mielenia mięsa. Utrzyj z miodem i laską wanilii. Wymieszaj z orzechami i migdałami. Dodaj rodzynki, żurawinę i skórkę pomarańczową.
Przygotowany makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do gotującej się wody możesz dodać odrobinę masła. Następnie odcedź i odstaw kluski w ciepłe miejsce.
Makaron możesz wymieszać z przygotowaną masą makową od razu lub ułożyć na maku. Wówczas potrawę włóż do formy żaroodpornej, przykryj piórkami masła i zapiecz w temp. 200°C.
Następnie udekoruj danie połówkami orzechów włoskich, rodzynkami i żurawiną.Źródło: Na żywo