Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wuzetka z kajmakową niespodzianką"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Zamkniętą puszkę z mlekiem skondensowanym zalej w garnku wodą (powinna być całkiem przykryta). Gotuj na małym ogniu 3 godz.
Zrób ciasto: białka oddziel od żółtek. Mąkę przesiej przez sitko razem z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę, dosypując pod koniec cukier. Ubijając, dodaj kolejno żółtka.
Do masy jajecznej wsyp suche , wymieszaj delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto przelej do wyłożonej pergaminem prostokątnej formy. Piecz 35 min w 175 st. Ostudź, przetnij na 2 blaty.
Puszkę z mlekiem wyjmij z wody. Otwórz ją i gorący kajmak wymieszaj z kawą. Masę ostudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dosypując cukier puder i śmietan-fix. Posmaruj nią jeden blat biszkoptowy. Na to wyłóż masę kajmakową i przykryj drugim biszkoptem. Wierzch pos maruj przygotowaną wg przepisu na opakowaniu polewą. Schłodź.Źródło: Tina