Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wyśmienity sernik na zimno"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Wafelki rozdrobnij blenderem na pył. Dodaj przestudzone masło, wymieszaj by dokładnie się połączyły. Tak przygotowaną masą wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do lodówki. Brzoskwinie włóż do miski, zalej wrzątkiem, zostaw na ok. 1 min. Następnie przełóż je do zimnej wody i obierz ze skórki. Przekrój na pół, usuń pestki, pokrój w ćwiartki.
Żelatynę rozpuść w 100 ml wrzącej wody. Gdy wystygnie, dodaj ją do jogurtu, wymieszaj, by nie było grudek. Śmietankę kremówkę ubij mikserem na sztywno. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier oraz sok z cytryny, zmiksuj. Następnie dodaj jogurt z żelatyną, zmiksuj. Na koniec w dwóch turach dodaj ubitą śmietankę, delikatnie mieszając łyżką.
Na schłodzonym spodzie rozłóż 3 brzoskwiń i wlej masę twarogową. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Wierzch udekoruj pozostałymi brzoskwiniami.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 410 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie