Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik jest po prostu pyszny, w trakcie jedzenia chce się jeść i jeść..........SMACZNEGO!!!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3336
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
do rozdrabniacza włożyć biszkopty, kawałki marcepana i wszystko zmiksować na drobną kruszonkę
w teflonowym garnku (nie przypali się masa serowa w trakcie gotowania) z cukrem stopić margarynę z cukrem, wlać mleko zagęszczone
włożyć ser z wiaderka, wbić całe jajka
wsypać kaszę manną z budyniami i mikserem miksować doprowadzając do zagotowania na dużym ogniu
tortownice 18 i 16 cm, na dnie rozłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć gorącą masę serową, wyrównać wierzch
czekolada gorzka 200 gram, śmietana gęsta 18% 5 łyżek - w kąpieli wodnej kawałki czekolady gorzkiej roztopić razem ze śmietaną mieszając
z 3/4 czekolady stopionej rozsmarować na sernikach, psypać marcepanową kruszonką, przycisnąć delikatnie do polewy, kruszonkę polać pozostałą polewą, schowac do lodówki najlepiej na całą noc