Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 279
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 891
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 279
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 891
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skórki.
Z białka jednego jajka wycinamy uszy zajączków. Małym nożykiem nacinamy górę pozostałych pięciu jajek. Delikatnie umieszczamy w nacięciach uszka. Wykałaczką robimy po kilka dziurek w środku jajek.
Z ziela angielskiego robimy oczy, z grochu nosy. W dziurki w jajkach wkładamy pocięty szczypiorek, by uzyskać wąsy.
Zajączki układamy na sałacie, dekorujemy listkami bazylii.
<strong>Przepis nadesłała Alina Waliczek</strong>Źródło: Rewia