Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skórki.
Z białka jednego jajka wycinamy uszy zajączków. Małym nożykiem nacinamy górę pozostałych pięciu jajek. Delikatnie umieszczamy w nacięciach uszka. Wykałaczką robimy po kilka dziurek w środku jajek.
Z ziela angielskiego robimy oczy, z grochu nosy. W dziurki w jajkach wkładamy pocięty szczypiorek, by uzyskać wąsy.
Zajączki układamy na sałacie, dekorujemy listkami bazylii.
<strong>Przepis nadesłała Alina Waliczek</strong>Źródło: Rewia