Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny deser nie tylko na walentynki ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Mleko wlewamy do duzego garnka, dodajemy 9 lyzek cukru i gotujemy- do wrzacego wsypujemy kasze manne i gotujemy ok 5 minut, az zgestnieje (na wolnym ogniu, ciagle mieszajac, zeby sie nie przypalila). Gotowa kasze dzielimy na 3 rowne czesci: do jednej dodajemy 50g czekolady, do drugiej wiorki kokosowe, a do 3 kawe rozpuszczona w odrobinie goracego mleka.
Do salaterek wykladamy najpierw kasze czekoladowa, na to kokosowa i na koncu kawowa. Odstawiamy do wystygniecia. Zimny deser dekorujemy bita smietana i sercami z czekolady.
Serca z czekolady: 50 g czekolady wkladamy do malej torebeczki foliowej, wkladamy torebke do goracej wody i rozpuszczamy czekolade. Obcinamy rog torebeczki i wyciskamy ksztalt serc na folie aluminiowa- odstawiamy do ostygniecia. Zimna wkladamy do lodowki na ok 30 minut, po tym czasie bez problemu zdejmiemy ozdoby z folii.